BEOPREVOZ

Selidbe klavira, pianina i teških tereta

Selidbe klavira i teških tereta su još jedna profesionalna usluga za koju je firma BEOPREVOZ specijalizovana.

Nije bitno koliko je masivan i kabast predmet koji želite da preselite, jer je naše višedecenijsko iskustvo i specijalizacija koju smo nebrojeno puta dokazali garant da će svaki takav predmet biti bezbedno i uspešno prenešen, utovaren, istovaren i transportovan.

Ukoliko je predmet selidbe koncertni ili polukoncertni klavir, pianino ili nešto sličnog gabarita i težine, a što se nalazi u vašem objektu, znajte da će naš tim taj zadatak obaviti sa lakoćom uz upotrebu specijalih svejtova i kaiševa koji su se pokazali kao najbolje rešenje, a naročito za prenošenje po spratovima.

Besplatna procena selidbe klavira

Saznajte tačnu cenu selidbe klavira.

Ako je ‘pak predmet selidbe neki mnogo veći i masivniji predmet, koji se može karakterisati kao teški teret, na primer, velike industrijske mašine, građevinski kontejneri, metalne konstrukcije i slično, nama u firmi BEOPREVOZ ni takvi poduhvati nisu strani, a za obavljanje tih zadataka koristimo specijalizovane građevinske mašine.

Da se vratimo na selidbe klavira.

Kada pričamo o ovim divnim i plemićkim instrumentima, želimo da istaknemo i to da u našem timu imamo velike ljubitelje i poznavaoce istih, kao i to da smo svi jako svesni njihove umetničke vrednosti i emotivne povezanosti naših klijenata sa njima, zbog čega, prilikom svake selidbe klavira pridajemo poseban značaj na zaštiti i bezbednosti, a naročito prilikom prenošenja po spratovima.

Proces selidbe koncertnog ili polukoncertnog klavira je u teoriji poprilično jednostavan, a narednih par pasusa bismo iskoristili da vam dočaramo i bliže objasnimo taj proces i otklonimo sve nedoumice.

Proces selidbe klavira

Ovo nije toliko neophodno, ali nama dosta olakšava posao ako nam pre otpočinjanja selidbe klavira skrenete pažnju na to da li na koridoru prenošenja postoje nezgodne ivice, skučeni prolazi, klizavi podovi, kao i sve one stvari koje mogu biti od značaja za bezbedno iznošenje i unošenje klavira. Ako takva mesta postoje, preporuka je čak i da nam, ukoliko je to moguće, pošaljete fotografije tih mesta, kako bismo imali što bolji prikaz situacije.

Kada naš tim stigne na lokaciju, prva stvar koja će biti urađena je provera gabarita klavira i koridora za njegovo iznošenje. Kada je koridor ustanovljen naš tim će pristupiti demontaži nogica i papučica, kao i zaštiti svih elemenata klavira. Naše iskustvo govori da je zaštita puc-puc i PVC folijom sasvim dovoljna, ali ukoliko vi smatrate da to nije dovoljno, nikakav problem ne predstavlja da se primeni i dodatna zaštita.

Kada su svi elementi klavira zaštićeni otpočinje se sa njhovim prenošenjem. Kako je telo klavira najteže i najglomaznije, najveći akcenat se pridaje baš tom elementu. Naš stručan tim pomoćnih radnika će prvo upregnuti telo klavira stavljajući ga na specijalne gurtne za nošenje, gde se na oba kraja nalaze po bar dve osobe.

Prenošenje klavira se obavlja polako, staloženo i bez nervoze. Ide se stepenik po stepenik, sprat po sprat. Ako je koridor predugačak i komplikovan, prave se i pauze za odmor. Nigde se ne žuri i jedini cilj je da se telo klavira prenese do rampe kamiona bez ostvarivanja kontakta sa zidovima, vratima, štokovima, gelenderima i svim onim stvarima koje ga mogu oštetiti (bez obzira što je zaštićeno folijama i drugim materijalima).

Utovar, transport i finalizacija selidbe klavira

Nakon što je prenošenje klavira do rampe obavljeno vozač kamiona otpočinje operaciju podizanja rampe do nivoa tovarnog prostora, da bi nakon toga pomoćni radnici obavili njegovo ubacivanje u tovarni prostor i obezbedili ga tako da ne dođe do obaranja prilikom transporta. Preostali elementi klavira (nogice i papučice) se zatim prenose do kamiona, ubacuju u tovarni prostor, a onda i otpočinje faza transporta.

Sam transport se obavlja pažljivo i bez žurbe, jer ne želimo da dođe do bilo kakvog neželjenog događaja u saobraćaju, a nakon dolaska na krajnju destinaciju, otpočinje faza prenošenja. Ovoga puta prvo se prenose nogice i papučice, a nakon toga se pristupa i prenošenju tela klavira. Proces unošenja je isti kao i prilikom iznošenja. Prvo se proverava koridor za prenošenje, a sam čin prenošenja se obavlja polako i staloženo. Ide se stepenik po stepenik, sprat po sprat i po potrebi se prave pauze za odmor.

Kada su svi elementi klavira prenešeni na njegovo novo mesto, otpošinje se sa fazom montaže. Nogice i papučice se vraćaju, zaštitni materijali se skidaju, a vama preostaje samo da proverite i ukoliko je neophodno obavite štimovanje vašeg klavira.