Međunarodne selidbe – Selidbe u inostranstvo i iz inostranstva sa firmom BEOPREVOZ iz Beograda

Međunarodne selidbe predstavljaju jednan od profesionalnih servisa koje BEOPREVOZ pruža već više od cele decenije, a nezvanično i duže od 25 godina. Selidbe u inostranstvo i iz inostranstva u Srbiju u našem timu sprovode profesionalci sa višedecenijskim iskustvom i koji vam mog pomoći da se bez muke preselite u Austriju, Belgiju, Nemačku, Holandiju, Italiju, Sloveniju, Poljsku, Rumuniju, Bugarsku, Češku Republiku, Slovačku, Grčku, Hrvatsku, Mađarsku, Makedoniju, Švajcarsku, Francusku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Tursku.

Selidbe u inostranstvo ili iz inostranstva u Srbiju možemo realizovati parcijalno ili po sistemu ključ u ruke. Ako imate pomoć svojih prijatelja koji će vam izaći u susret i obaviti utovar ili istovar, ili i jedno i drugo, u tom slučaju nas možete angažovati samo za prevoz ili za prevoz i prenošenje stvari samo na jednoj lokaciji. Naravno, ako pomoć prijatelja izostane, naši momci su uvek tu da obave taj zadatak, i na kraju krajeva, njihovo nezamenjivo iskustvo je takođe garant da će taj posao biti obavljen na najbolji način.

Čak i ako se dogodi da niste u mogućnosti da spakujete svoje stvari i nameštaj, mi to možemo uraditi umesto vas. Odlučite se za međunarodnu selidbu po sistemu ključ u ruke i jednim potezeom rešite kompletan logistički i operativni deo selibe.

Kada pričamo o troškovima međunarodne selidbe, veoma je značajno da se obavi precizna procena količine stvari koja se prevozi kako bi se odabrala najoptimalnija kategorija vozila, jer veće vozilo koristi više goriva i podiže cenu po pređenom kilometru. Zbog često velike kilometraže koja se prelazi na međunarodnim selidbama razlika u uštedi može biti značajna ako sve stvari mogu da stanju u tovarni prostor vozila niže kategorije.

Besplatna procena selidbe

Saznajte tačnu cenu međunarodne selidbe.

Selidbe po sistemu ključ u ruke

Kako smo pomenuli da izborom međunarodne selidbe po sistemu ključ u ruke sa nama rešavate sve operativne i logističke zadatke, u narednih par rečenica želeli bismo da to malo bliže pojasnimo.

Ako bismo selidbu posmatrali kao jedan projekat, mogli bismo da je podelimo na sledeće faze i podfaze:

 • 1) Faza planiranja
 • 2) Faza organizovanja
 • 3) Faza pakovanja
  • 3.1) Podfaza pakovanja stvari u kutije
  • 3.2) Podfaza demontaže i zaštite nameštaja i stvari
  • 3.3) Podfaza prenošenja i utovara
 • 4) Faza transporta
 • 5) Faza raspakivanja
  • 5.1) Podfaza istovara i prenošenja stvari
  • 5.2) Podfaza montaže i pozicioniranja nameštaja
  • 5.3) Podfaza raspakivanja stvari i vraćanja na mesto

Sada ako isti projekat posmatramo kao selidbu po sistemu ključ u ruke, samo realizacija faze planiranja ne bi bila pokrivena ovim sistemom. Faza planiranja je vaš deo posla. To je ono što ste vi zamislili, o čemu ste maštali i kalkulisali.

Međunarodne selidbe kombijem, kamionom i vozilima posebne namene

Kada se iz ekonomske perspektive posmatraju međunarodne selidbe, postoje dva značajna aspekta sa kojih je potrebno sagledati selidbu. Prvi aspekt je izbor kategorije teretnog vozila, a drugi je opremljenost teretnog vozila.

Kada se koplja lome oko toga da li izabrati kombi i kamion, potrebno je da se izvrši procena optimalne zapremine i dimenzija neophodnog tovarnog prostora. Da bi se izvršila ova procena potrebno je izvršiti detaljnu inspekciju nameštaja i ustanoviti da li je i koji nameštaj moguće demontirati i nakon transporta ponovo montirati. Naravno, da bi se obavila selidba često nije neophodno demontirati sav nameštaj već se radi optimizacija demontaže. Drugim rečima, ne demontira se sve što ima mogućnost da se demontira, već se demontira samo onaj nameštaj koji će napraviti dovoljno prostora da se obavi selidba nižom kategorijom teretnog vozila. Na taj način ne gubi se vreme na nepotrebne montaže i demontaže, a klijentu se omogućava selidba po nižim cenama.

Često je neophodno na selidbu gledati i sa aspekta opremljenosti koju uslovljava specifičnost samog tovara. Primera radi nekada je zbog bezbednosti ljudi i imovine poželjno da kamion ili kombi ima pneumatsku rampu za utovar i istovar. Nekada je potrebno da vozilo ima kuku i mogućnost šlepa prikolicom. Situacije su razne.